Open Toren Dag Amsterdam 29 maart 2014Bekende historische torens, zoals de Zuiderkerkstoren, de Oudekerkstoren en de vuurtoren op Het Rode Lichtschip aan de NDSM werf en ook de hedendaagse torens als van het Mövenpick Hotel Amsterdam Centre en het Fletcher Hotel Amsterdam, de ABN Amro toren aan de Zuidas, zullen allemaal op één dag te bezichtigen en/of te beklimmen zijn.

De officiële opening vindt om 10.00 uur plaats boven op de toren van de Beurs van Berlage. De vermaarde Amsterdamse architect Pi de Bruyn en de nieuwe dagelijks bestuurder(s) van het stadsdeel Centrum, Roeland Rengelink en Boudewijn Oranje luiden de klok en openen hiermee de Open Toren Dag Amsterdam 2014. Vervolgens speelt het VU carillon aan de Zuidas en luiden de klokken van de Ransdorper toren in Noord.

Tijdens de Open Toren Dag vinden bij vele torens diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Basisonderwijs kinderen kunnen meedoen met de tekenwedstrijd, volwassen kunnen het nieuwste Baantjer en De Waal boek laten signeren in de Regardz Zilveren toren. Ook zijn er exposities, rondleidingen en tours en wordt muziek gespeeld op hoog niveau. Lees het allemaal in het programma-overzicht!

Tevens kunt u meedoen aan de fotowedstrijd Amsterdamse Hoogtepunten. Iedereen kan tijdens de Open Toren Dag foto’s maken van zichzelf eventueel samen met familie en/of vrienden met een Amsterdamse toren en deze tot 13 april 2014 uploaden via onze Facebook site www.fb.com/opentorendag29maart2014. De jury, samengesteld uit de bekende Amsterdamse fotografen Martijn van de Griendt en Jan van Breda, maken rond 27 april 2014 de winnaars bekend.

Wij wensen u een enerverende dag met veel hoogtepunten!

Commissie van Aanbeveling:


Yellie Alkema
Voorzitter Stadsdeelraad
Stadsdeel Centrum

Willem Klooster
Voorzitter Vereniging
Amsterdam City
cva-3
Michiel Lindenbergh
Commercieel Manager
Beurs van Berlage