Terug naar het overzicht

Marathontoren

zuidas
Volgeboekt

Marathontoren

zuidas
Volgeboekt
Marathontoren
Olympisch Stadion 2
1076 DE Amsterdam
Bus 62: Olympisch Stadion.
Tram 5: Olympisch Stadion.
Metro 50: Station Amstelveenseweg.
10.00 - 16.00 Bezoek website

Een Olympisch Hoogstandje

De Marathontoren voor het Olympisch Stadion is van enorme historische betekenis. Het markante bouwwerk is bedacht door architect Jan Wils en staat rechts voor de entree van het Olympisch Stadion. De toren is 46 meter hoog en voorzien van een trappenhuis. In 1928 is in deze toren het Olympisch Vuur voor de eerste keer ontstoken. Daarmee baarde Amsterdam internationaal opzien en het symbolisch ontsteken van de vlam is nog steeds onlosmakelijk aan de Olympische Spelen verbonden. 

Gezien het speciale karakter van de toren kunnen maximaal 6 personen per rondleiding deelnemen. De rondleidingen, onder begeleiding van een gids, beginnen om 10:00 uur en starten ieder half uur. De laatste rondleiding is om 15:30 uur. 

Alle rondleidingen zijn inmiddels volgeboekt. 
Zonder toegangsbewijs heeft het geen zin om naar de Marathontoren te komen!

Toegankelijkheid

De Marathontoren is niet toegankelijk voor mindervaliden. Kinderen tussen de 8 en 12 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een ouder mee naar boven. In dit geval geldt: a) Niet meer dan één kind per ouder en b) de ouder houdt tijdens de klim, het verblijf boven en de afdaling, toezicht op het kind. Tevens dient u zich te houden aan de voorschriften die de begeleider met u doorneemt.

Logo Hello Bike
Meer torens in Zuidas bezoeken? Neem de Hello Bike! De eenvoudigste manier om op de fiets te genieten van Open Toren Dag. 

Download de Hello Bike app via de App Store of Google Play. 

Andere deelnemers op de Zuidas:

× Like ons op Facebook