Foto © Peter Elenbaas
 • Persbericht Open Toren Dag Amsterdam 2019

  Persbericht Open Toren Dag Amsterdam 2019

  Zevende Open Toren Dag Amsterdam Zaterdag 23 Maart 2019
  21 torens openen hun deuren voor u!

  Op zaterdag 23 maart 2019 bent u van harte welkom op de zevende Open Toren Dag in Amsterdam. Op deze feestelijke dag openen 21 historische en hedendaagse torens tussen 10.00 uur en 16.00 uur hun deuren voor het publiek.  

  Opening

  De officiële opening (uitsluitend bestemd voor genodigden na plaatsing op onze gastenlijst) vindt plaats in de A’DAM LOOKOUT, gelegen tegenover het Centraal Station in Amsterdam-Noord. Wij zijn erg verheugd dat wij wederom twee enthousiaste ‘openers’ bereid hebben gevonden de aftrap te geven. Dit zijn Sander Groet, initiator van en partner in de A’DAM Toren en A’DAM LOOKOUT, en Peter Elenbaas, fotograaf van onder meer De Grote Amsterdam Onbewolkt. 

  Carillons 

  Om de opening in de hele stad te benadrukken spelen om 10:00 uur de carillons van Koninklijk Paleis Amsterdam, de Zuidertoren (geen deelnemer OTD 2019 i.v.m. renovatie van de toren) en de Oudekerkstoren.  

  Activiteiten

  Gedurende de Open Toren Dag zijn er vele activiteiten in en rondom de torens voor de bezoekers waaronder kunsttours, muziek, wandelingen langs torens en een foto- en filmwedstrijd met leuke, Amsterdamse prijzen. Om 16.00 uur wordt de dag traditioneel muzikaal afgesloten door beiaardier Gideon Bodden vanuit de Oudekerkstoren.

  Aanmelden

  In verband met veiligheidseisen is het aantal bezoekers voor bepaalde torens tot een maximum beperkt. Voor die specifieke torens dient u zich vooraf aan te melden. De aanmelding start op 10 maart 2019 om 10:00 uur.

  Actuele informatie 

  Kijk voor alle actuele informatie, de deelnemende torens, de bezoekersvoorwaarden, het downloaden van de plattegrond en poster vanaf 1 maart 2019 op: www.opentorendag.nl  / www.opentowerday.com of op Facebook: http://www.fb.com/OpenTorenDag    

  De 21 deelnemende torens aan de Open Toren Dag Amsterdam 2019:

  Centrum: De Bijenkorf, Kalverpassage / Blue Amsterdam, Oudekerkstoren,Posthoornkerk, Zilveren Toren / Level Eleven Amsterdam.

  Oost: Lloyd hotel, UP Office Building, QO, Van der Valk hotel – Amsterdam.

  West: Ramada Apollo Amsterdam Centre.

  Noord: A’DAM LOOKOUT, Brugwachtershuisje, Nautique Living, Ransdorpertoren.

  Zuid: Oranjekerk.

  Zuidas: ABN AMRO headquarters & Circl, Crowne Plaza Amsterdam – South,
  Element Amsterdam hotel, Marathontoren, Symphony toren / Arcadis, The Edge. 

  Tip: vergeet uw verrekijker en camera niet mee te nemen om extra te genieten van het uitzicht over Amsterdam!

  Lees meer »
 • Open Toren Dag op NS RailTV

  Open Toren Dag op NS RailTV

  Aankondiging Open Toren Dag Amsterdam 2019 op de NS stations en in 120 intercity treinen!

  De aankondiging van Open Toren Dag Amsterdam 2019 is vanaf deze week te zien in het cultuurblok van RailTV. RailTV is een samenwerking tussen NS en ProRail en is te bekijken via 53 speciale beeldschermen op de perrons van station Utrecht, Rotterdam, Leiden, Amsterdam-Zuid, Eindhoven, Zwolle en 's-Hertogenbosch. 

  Tevens zal de aankondiging worden vertoond in NS Onderweg. Dit is een nieuw initiatief van NS en is een TV kanaal (zonder geluid) in de NS treinen. Op dit moment is NS Onderweg te zien in circa 120 treinstellen op verschillende trajecten in Nederland en binnenkort wordt dit verder uitgebreid.

  Lees meer »
× Like ons op Facebook