Terug naar het overzicht

Oudekerkstoren

centrum
Volgeboekt

Oudekerkstoren

centrum
Volgeboekt
Oudekerkstoren
Oudekerksplein 23
1012 GX Amsterdam
Tram 4, 14, 24: Dam.
Metro 52: Rokin.
10:00 tot 16:00 uur Bezoek website

Luister naar de eeuwenoude klanken van de Hemonyklok 

U kunt de Oudekerstoren alleen bezoeken tijdens een rondleiding. Er worden in totaal 12 rondleidingen voor maximaal 6 personen per rondleiding gehouden. De toegang tot de Oudekerkstoren is onder begeleiding van een gids. De eerste rondleiding begint om 10:00 uur en wordt vervolgens ieder half uur herhaald. De laatste rondleiding begint om 15:30 uur.

U kunt een plaats voor de rondleiding reserveren door op 23 maart 2019 om 9:45 uur naar de hal van de Oudekerkstoren te komen. U ontvangt dan een nummer. Wees op tijd, want vol = vol.

Alle rondleidingen zijn inmiddels volgeboekt. Zonder nummer heeft het geen zin om naar de Oudekerkstoren te komen.

Klokken

Tijdens de rondleiding zal de klokkenluider u kennis laten maken met het imposante geluid van de grote Hemonyklok. Wilt u eens op zondagochtend de klokken helpen luiden, kijk dan voor meer informatie: https://www.bertnap.nl/klokkenluider

Beiaardier Gideon Bodden sluit de Open Toren Dag om 16:00 uur af met muzikale klanken uit de toren van de Oudekerk.

Toegankelijkheid

De Oudekerkstoren is niet toegankelijk voor mindervaliden.

Kinderen vanaf 10  jaar mogen deelnemen onder begeleiding. Het meenemen van tassen e.d. is niet toegestaan op de rondleiding, hiervoor is een aparte gesloten kast beschikbaar. I.v.m. veiligheid en brandvoorschriften kan het maximale aantal personen per rondleiding niet worden overschreden.

Andere deelnemers in het Centrum:

× Like ons op Facebook