Terug naar het overzicht

SWEETS Hotel - 202

centrum
Vooraf aanmelden

SWEETS Hotel - 202

centrum
Vooraf aanmelden
Prins Hendrikkade 602
1011 VX Amsterdam
Bus 22, 48 (Kadijksplein)
12.30 tot 14.30 uur Bezoek website

Opvallend brugwachtershuisje met een adembenemend 360°-uitzicht op de Amsterdamse waterwegen.

Van 1967 tot 2017 deed het huisje op de Kortjewantsbrug dienst als brugwachtershuisje en tegelijkertijd als één van de vier Amsterdamse havengeldposten. In 2019 werd het brugwachtershuisje getransformeerd tot één van de 28 minisuites van SWEETS hotel.

Het cilindervormige brugwachtershuisje is in 1967 ontworpen door Dick Slebos en staat op een brede ronde zuil aan de noordkant van de Kortjewantsbrug. Net als de buitenkant van de toren is het interieur rond – zelfs het bed! Vanuit deze unieke hotelkamer in Amsterdam Centrum, hoog boven het water, ziet u meerdere architectuur-iconen uit verschillende periodes: de geschiedenis van de stad in één panoramisch uitzicht.

Vanaf 12:30 uur kan ieder half uur een groep van maximaal 8 personen deze bijzondere hoteltorenkamer bezoeken. De laatste rondleiding vindt plaats om 14:30 uur.  

Vooraf aanmelden

Per rondleiding is er ruimte voor maximaal 2 personen per kwartier (kinderen alleen onder begeleiding  ouder/verzorger) om deze bijzondere hoteltorenkamer bezoeken. Deze rondleidingen worden gehouden vanaf 12:30 uur. De laatste tour vindt plaats om 14:30 uur. 

Aanmelden is verplicht en kan alleen via deze link.

Vergeet niet een geldig ID-kaart mee te nemen en kom op tijd. 
Toegangskaarten zijn strikt persoonlijk.
Volg de laatste RIVM maatregelen. 

 

Toegankelijkheid

Het brugwachtershuisje is niet toegankelijk voor mindervaliden.

Andere deelnemersin hetCentrum:

× Like ons op Facebook
Draai je mobiel of tablet voor optimale weergave