ABN AMRO hoofdkantoor en Circl

Zuidas
Vrij Toegankelijk
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Het ABN AMRO-hoofdkantoor behoort met een hoogte van 105 m tot de 10 hoogste gebouwen van Amsterdam. Het gebouw werd in 1999 opgeleverd en in gebruik genomen.

Eind november 2020 kondigde ABN-AMRO aan, dat de bank in 2024 grotendeels zal vertrekken uit het gebouw. De meeste afdelingen zullen worden verplaatst naar het oude ABN-hoofdkantoor aan de Foppingadreef in Amsterdamse Poort. Het gebouw aan de Zuidas zal worden verkocht, waarna een gedeelte wordt teruggehuurd om de hoofddirectie te huisvesten. Op 7 december 2021 werd bekend gemaakt dat het gebouw is verkocht voor € 765 mln aan Victory Group.

Toegankelijkheid

Het ABN AMRO-hoofdkantoor is toegankelijk voor mindervaliden. Beklimming is op eigen risico.

Vrij toegankelijk

Het ABN AMRO-hoofdkantoor is tussen 10.00 uur en 16.00 uur vrij toegankelijk. Het kan zijn dat u bij drukte enige tijd moet wachten.

Rondleidingen

Naast het bezoek aan de toren van de ABN AMRO bank zijn er de volgende rondleidingen:

  1. Kunstrondleidingen langs twee tentoonstellingen getiteld ‘Eleven Women, and More’ en ‘Power of Art’ in de recent geopende ABN AMRO Kunstruimte en langs internationale topstukken uit de ABN AMRO Kunstcollectie in de entreehal van het hoofdkantoor. De rondleidingen zijn van 11 – 12 uur en van 13 – 14 uur.  Ze worden gegeven door Elena van den Boogerd, kunsthistorica en medewerker Art & Heritage en Danila Cahen, curator ABN AMRO Kunstcollectie.
    Alle rondleidingen zijn volgeboekt.
  2. Historische rondleidingen met architectuurthema, vanaf de hoge toren van het ABN AMRO-hoofdkantoor via verschillende vloeren en langs een nieuwe tentoonstelling over bank & architectuur. De rondleidingen zijn van 11 – 12 uur en van 13 – 14 uur.  Ze worden gegeven door Jaap-Jan Mobron, bedrijfshistoricus ABN AMRO.
    Alle rondleidingen zijn volgeboekt.

Voor alle rondleidingen geldt dat er 15 plaatsen zijn en aanmelden vooraf noodzakelijk is.

Het dak is bedekt met aarde en gras en draagt daardoor bij aan de biodiversiteit. Binnenin het gebouw is er ruim 2.000 m2 vergader- en werkruimte, maar er is ook een ruimte geserveerd voor het zogenaamde ‘living lab’, waar de nieuwste innovaties, die veelbelovend lijken maar hun waarde nog niet hebben bewezen, worden toegepast en getest. Een deel van de gevel is bijvoorbeeld in samenwerking met de TU Delft geschikt gemaakt voor het toepassen van nieuwe materialen, zodat er kan worden gekeken of er nóg duurzamer toepassingsmogelijkheden zijn.

Toegankelijkheid

Circl is toegankelijk voor mindervaliden. Bezoek is op eigen risico.

Vrij toegankelijk

Circl is tussen 10.00 uur en 16.00 uur vrij toegankelijk. Binnen staan medewerkers klaar om antwoord te geven op al uw vragen. Het kan zijn dat u bij drukte enige tijd moet wachten.

Sponsors 2024