OZW gebouw – Vrije Universiteit Amsterdam

Zuidas
Vrij Toegankelijk
De Boelelaan 1109
1081 HV Amsterdam

OZW gebouw – Vrije Universiteit Amsterdam

In het architectonische landschap van VU Amsterdam is het OZW Gebouw een baken. Het gebouw wordt door zijn vorm in de volksmond ook wel de Rode Pieper genoemd. Het 52 meter hoge gebouw is ontworpen door Jeanne Dekkers en werd geopend in 2006. Het geeft vorm aan een innovatief geïntegreerd kantoor- en onderwijsconcept waarin diverse onderwijsactiviteiten zijn gecombineerd: WO in combinatie met HBO opleidingen door Hogeschool Inholland en de Open Universiteit, maar je kan er ook cursussen volgen van cultuurcentrum Griffioen. In dit gebouw bevinden zich op de bovenste verdiepingen de Alma zalen met schitterend uitzicht op het kenniskwartier, ook wel het Innovation District Zuidas, en de stad Amsterdam.

Tijdens de Open Toren Dag zijn er foto’s te zien van de gebiedsontwikkeling in de afgelopen decennia en een film over het nieuwe state of the art Onderzoeksgebouw VU aan de overkant – dat ook bijna haar hoogste punt bereikt.

Toegankelijkheid

VU Amsterdam is toegankelijk voor mindervaliden. Beklimming is op eigen risico.

Vrij toegankelijk

Het gebouw is tussen 10.00 en 16.00 uur vrij toegankelijk. Maximaal 60 personen per uur. Het kan zijn dat u bij drukte enige tijd moet wachten.

Sponsors 2024